Web tasarım çözümü olarak hazır web siteleri kullanmak

Web tasarım çözümü olarak hazır web siteleri kullanmak

Web sitesi ihtiyacı ortaya çıktığında akla gelen ilk sorular; "Web sitemin tasarımı nasıl - becerileri neler olmalı?" şeklindedir.

Kendi geçmiş tecrübelerime göre diyebilirim ki; Web sitesi sahibi olma, yönetme konusunda daha önceden tecrübesi olmayan kişi ve firmalar, daha işin başında ne yaptıracaklarını, neden yaptıracaklarını bilemez durumdalar. Çevrelerinde bu konulardan anlayan ve yönlendirebilecek birileri olan şanslı diyebileceklerimiz daha ilk girişimlerinde iyi bir çözüme ulaşabilirlerken, diğer çoğunluk ise boşa zaman, çaba ve para harcayarak ellerine koca bir hiç geçtiği görüyorlar. Yaşadıkları süreç her ne ise bu ileride olabilecekler için engel bile olabiliyor. Öyle ki kısa bir süre önce bir potansiyel müşterinin; "Bizim bir internet sitemiz vardı ama tehlikeli! Bi sürü sorun oldu. Parası önemli değil de... Aman aman böyle iyi..." demesine şahit olduğumda, buna sebep olabilecek kötü tecrübenin ne olabileceğini merak etmedim değil.

Yıllar önce web sitesi yaptırmak söz konusu olduğunda hazır web sitesi temaları (şablonları) kullanılacağını söylediğimizde bu neredeyse yadırganır bir durumdu. Sanki internetteki tüm web siteleri aşağı yukarı aynı değildi!

İnternette karşılaşabileceğiniz tüm web siteleri, bazı ayırdedici tarafları olsa bile görsel olarak aşağı yukarı aynı yapı üzerine kuruludur. Bir menü sistemi, imajların gösterildiği alanlar, metin alanları vs... Onları birbirinden ayıran özel içerikler, imajlar, videolar, sesler gibi özel ögelerdir.

Hazır web siteleri kullanıcıların beğenisine sunulurken tercih edilebilirliklerini arttırmak için büyük özenle hazırlanırlar. Daha doğrusu bu hedefle hazırlanmalılar. Çünkü çok geniş alana yayılmış bir kitleye kendini kabul ettirmek zorundadır. Eğer tercih edilmek ve diğer seçeneklerden öne geçmek isteniyorsa hem görsel tasarım hem teknoloji gerekleri ve uyumluluğu hem de web sitesinin işleyişinin - kurgusunun iyi olması gerekir. Yoksa iş yapamayacaktır. Bu sebeple; Hazır web sitesi olarak ortaya çıkarttığımız ürünlerimizin güzel, modern ve kullanılabilir olmasını sağlamak bizim temel hedefimiz oldu.

HEYOO | Akıllı Web projesi ürünleri olan web sitelerimiz, hizmet vermesi planlanan alanlarda modern olmasının yanısıra güzel tasarımları ve akıllı programlama yapısıyla gözle görülür katkılar yaparlar. Birçok sektörden kullanıcıya yönelik olduğu için daha üretilirken zengin becerilerle donatılır. Sonuçta kullanıcı firmaların veya kişilerin kolayca yönetebilecekleri bir sistem oluşur.

Kullanıcılarımız kendi özgün kaynaklarını (slider fotoğrafları, özelleştirdikleri menüler, içerikler vs) kullandığında her bir web sitesi benzersiz ve özgün hale gelir.

Her bir HEYOO web sitesi gurur duyduğumuz birer web tasarım referansımız oluyor.

Yazı yoruma kapalı durumda...